Magnesium en microdosing: een perfect paar

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Kan magnesium helpen bij microdosering truffels?

De meeste mensen die aan microdosing doen, houden zich vaak ook in het algemeen veel bezig met hun mentale en fysieke gezondheid. Ze gebruiken naast microdosing vaak ook supplementen. Een van de supplementen waar je veel aan kunt hebben als je microdoseert is magnesium. Dit mineraal is van essentieel belang voor een goede gezondheid en kan de werking van magische truffels of paddo’s goed ondersteunen.

Magnesium en microdosing: wat zijn de voordelen?

Vrijwel iedereen kent wel enkele mineralen die belangrijk zijn voor het lichaam. Denk aan calcium, ijzer en ook magnesium. Magnesium is een essentieel mineraal, dat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het speelt een rol bij de gezondheid van je botten en het reguleren van een stabiele bloedsuikerspiegel en de bloeddruk, en is tevens nodig om te kunnen ontspannen.

Als je voldoende magnesium in je systeem hebt, kan dit mineraal bijdragen aan het voorkomen van PMS klachten, migraine, osteoporose en hartaanvallen.

Verder is het van belang voor een positieve stemming, het functioneren van de hersenen, de spieren en zenuwen en gezonde energieniveaus. Behalve dat magnesium dus heel belangrijk is om gezond te blijven, kan het bijzondere voordelen met zich meebrengen voor mensen die microdoseren en eigenlijk voor iedereen die openstaat voor persoonlijke groei.

Ontspanning

Magnesium ondersteunt het lichaam om optimaal te kunnen ontspannen. Het is nodig om in balans te kunnen blijven en om zowel spieren als de geest tot rust te kunnen laten komen. Het zenuwstelsel is betrokken bij de stress respons en magnesium is een van de mineralen die ervoor kan zorgen dat je weerstand tegen stress groter wordt. Microdosing wordt vaak gedaan bij angst– en stressklachten. Daarom past magnesium hier uitstekend bij.

Stemming

Veel mensen gebruiken microdosing omdat ze last hebben van stemmingsklachten. Denk hierbij aan somberheid of depressie. Magnesium kan bijdragen aan het stabiliseren van de stemming en kan helpen klachten te verminderen.

Verbeterde communicatie in de hersenen

Het mineraal magnesium versterkt het afvuren van neuronen en verbetert de communicatiekanalen in de hersenen. Hoe effectiever de hersenen werken, hoe meer creativiteit en hoe beter de concentratie zal zijn. Magnesium ondersteunt dan ook de cognitieve functies. Ook dit sluit goed aan op de doelen die veel mensen hebben met microdosing.

Meer energie

Een gebrek aan energie is een veel gehoorde klacht. Magnesium functioneert als een enzym in het lichaam om de energieproductie te ondersteunen. Je hebt deze energie nodig om te kunnen denken, maar ook om te bewegen en voor je organen. Een gebrek aan energie kan de oorzaak zijn van bepaalde ziektes, maar ook voor psychologische en emotionele klachten. Microdosing wordt vaak ingezet bij problemen met de energie, maar magnesium kan dat proces goed ondersteunen. 

De beste bronnen van magnesium

Wil jij meer magnesium binnenkrijgen, dan is het handig om te weten wat goede bronnen van dit mineraal zijn. Als eerste zit magnesium in veel onbewerkte natuurproducten. Dat zijn volkoren granen, noten (zoals walnoten en cashewnoten), peulvruchten, zuivel en vlees en vis. Wat veel mensen blij maakt, is dat ook koffie een goede bron van magnesium is. Maar het is niet nodig om elke dag grote bakken koffie te gaan drinken. Een kopje ‘s ochtends en een ‘s middags is al voldoende. En met pure chocolade krijg je eveneens magnesium binnen.

Sommige fruitsoorten leveren ook veel magnesium. Vooral bananen staan hierom bekend. Groene bladgroenten zijn goed om meer magnesium binnen te krijgen, zoals spinazie, raapstelen en boerenkool. Ook avocado’s zijn een goede bron van dit mineraal, en daarbij levert dit fruit (want dat is het) je ook nog eens vitamine B6, koper, ijzer en foliumzuur!

Goede bronnen van magnesium zijn dus:

  • Groene bladgroente
  • Sommige soorten fruit (bananen, sinaasappels)
  • Volkoren granen
  • Noten, zaden en pitten
  • Vlees en vis
  • Zuivel
  • Peulvruchten
  • Koffie en pure chocolade

Het kan behoorlijk lastig zijn om via voeding voldoende magnesium binnen te krijgen. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste eet niet iedereen dagelijks verse groenten, vlees, vis en zuivel. Daarnaast blijft het natuurlijk de vraag of onze voeding nog wel zoveel mineralen bevat door de manier waarop het geproduceerd wordt. Bovendien verbruiken we ook nog eens veel magnesium. Heb je veel last van stress, dan heeft je lichaam extra magnesium nodig. Daarom kan het goed zijn om een magnesium supplement te nemen.

Magnesium supplementen

Doe jij aan microdosing met truffels of paddo’s en wil jij dit aanvullen met extra magnesium, dan hebben wij het natuurlijke supplement van Together voor je. Het magnesium komt uit het zeewater van de Dode Zee en bevat de vormen van magnesium die van nature in dit zeewater voorkomen (hydroxide, carbonaat, oxide, chloride en sulfaat). Ons lichaam kan deze natuurlijke bronnen beter herkennen dan andere vormen. Daardoor is de magnesium in dit supplement zeer goed opneembaar.

Magnesium is van vitaal belang voor lichaam en geest. Ondersteun jij je gezondheid met microdosing, dan kan magnesium bij deze routine een zeer waardevolle aanvulling zijn. Dit mineraal speelt een rol bij de stemming, energie, angst, stress en ontspanning. Je kunt voor extra magnesium zorgen via je voeding of gebruik een supplement van goede kwaliteit. Met microdosing en magnesium kun jij hopelijk weer helemaal in balans komen.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?