Solo trippen: Is dat een goed idee?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Ben jij aan het twijfelen of je paddo’s alleen wilt gaan gebruiken, dan is dat iets om goed over na te denken. Het is een goede manier om je onderbewustzijn te ontdekken. Maar vraag je hierbij af, wat je hiervan hoopt te leren en welke tools je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je geaard en gecenterd blijft tijdens je reis. Er zijn verschillende voordelen aan solo trippen.

Solo trippen: is dat iets voor jou?

Ben jij aan het twijfelen of je paddo’s alleen wilt gaan gebruiken, dan is dat iets om goed over na te denken. Het is een goede manier om je onderbewustzijn te ontdekken. Maar vraag je hierbij af, wat je hiervan hoopt te leren en welke tools je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je geaard en gecenterd blijft tijdens je reis. Er zijn verschillende voordelen aan solo trippen.

De voordelen van solo trippen

Een van de grote voordelen van in je eentje trippen is natuurlijk dat het veel makkelijker is om te plannen. Je hoeft geen rekening te houden met de agenda’s van anderen en je kunt zelf het perfecte moment van de dag kiezen. Verder is alleen trippen ook fijn voor mensen die zich in groepen niet op hun gemak voelen.

Wanneer je in je eentje paddo’s gebruikt, kan een trip (als je tenminste wat ervaring hebt) helend zijn en je je krachtig doen voelen. Omdat je zelf goed door de reis komt, voelt dat als een overwinning en kan dat een gevoel van zelfvertrouwen geven. Daarnaast zijn er geen anderen om een mening te geven over je ervaring, waardoor die puur van jou is. Als er iemand anders aanwezig is kan die persoon, zelfs als diegene stil is, de ervaring veranderen.

De nadelen van alleen trippen

Hoewel paddo’s de veiligste drug zijn, kunnen ze toch onvoorspelbaar zijn, vooral ook als je hogere doseringen gebruikt. Paddo’s kunnen lichamelijk ongemak veroorzaken, maar ook mentaal kan het niet helemaal gaan zoals gepland. Een trip kan paranoia, desoriëntatie en angsten veroorzaken.

Een van de grote uitdagingen van in je eentje trippen, is ervoor zorgen dat je je toch veilig en ondersteund voelt. Dat geldt vooral als de trip mentaal uitdagend is en je diep in je psyche duikt en je gaat proberen pijn uit je verleden te verwerken. Als je dit niet goed aanpakt, kun je opnieuw bepaalde trauma’s doormaken en er daarna alleen maar meer last van hebben.

Om die reden kan het slim zijn om toch een goede vriend of vriendin te vragen om tripsitter te zijn. Deze hoeft niet bij je in de ruimte te zijn, maar kan bijvoorbeeld in een andere kamer blijven. Zo heb je toch het voordeel van een solo trip, maar kun je je gerust voelen dat er iemand in de buurt is om op terug te vallen als dat nodig is.

Een goede voorbereiding als je gaat solo trippen

Wil jij een solo trip gaan doen? De voorbereiding van een trip is niet heel anders dan wanneer je dat in een groep doet. Het is alleen wel belangrijk om nog beter op je veiligheid te letten. Hoe zorg je dat je hulp krijgt als er problemen ontstaan? Hoe zorg je voor je emotionele veiligheid als je uitdagingen tegenkomt tijdens een moeilijke trip?

Wanneer je alleen gaat trippen is het dus een goed idee om niet alleen je dosis zorgvuldig te bepalen, maar ook je locatie. Blijf, zeker als het je eerste keer is, gewoon thuis, waar je je veilig en op je gemak voelt. En houd de dosis relatief laag (of kies voor microdosing), zodat de kans het grootste is dat alles goed gaat. Let op de volgende punten:

De set en setting

Voor een trip kun je het beste zorgen voor een optimale set en setting. De set draait om je eigen stemming, hoe je je voelt. Voor je gaat trippen, beoordeel je of je je fit en gezond voelt. Wanneer je angstig, boos of depressief bent, kun je beter een ander moment kiezen om te trippen. Het kan ook een gevoel van veiligheid geven om een goede vriend of vriendin te vertellen dat je gaat trippen en dat je ze desnoods kunt bellen als er iets is. Hierdoor zul je je meer op je gemak voelen, waardoor je je meer op je gemak zult voelen.

Kijk ook naar je omgeving, de set. Is het een veilige plek, waar je ook in een veranderde state of mind veilig bent? Leg er zachte kussens en dekens neer, zodat je warm en comfortabel kunt reizen. Zorg voor water en wat te eten, zet rustige muziek op voor een prettige sfeer en zet meldingen op je telefoon op stil. Dan ben je klaar voor je solo trip.

Omgaan met uitdagingen als je alleen tript

Wanneer je alleen bent, kan het voorkomen dat je bijwerkingen ervaart van de paddo’s. Denk aan misselijkheid, angst, lichamelijk ongemak en verwarring. Daar zul je dan ook zelf mee moeten omgaan. Zorg dat je van tevoren goed weet hoe je dat zult opvangen. Met bepaalde technieken kun je beter met deze situaties omgaan, zoals meditatie, mindfulness, het schrijven in een dagboek, ademwerk of yoga.

Worden emoties heel overweldigend, dan kan het helpen om afstand van je situatie te nemen. Focus op je ademhaling en observeer je emoties, zonder dat je hierin meegaat. Adem rustig en voel de emoties, maar laat ze door je heen gaan, als blaadjes op een rivier die voorbij drijven.

Als het echt moeilijk is, kun je altijd je goede vriend of vriendin bellen die je gewaarschuwd hebt. Ook naderhand kan het fijn zijn om met iemand over je ervaringen te praten, zodat je alles een plekje kunt geven en kunt leren van wat je meegemaakt hebt. Want of je nu solo gaat trippen of in een groep, een trip kan een diepgaande en waardevolle ervaring zijn, waar je de rest van je leven wat aan kunt hebben. Kijk in onze shop voor onze verschillende paddo kweeksets, waarmee je thuis in een handomdraai je eigen paddo’s kweekt.

Social Share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Reddit

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Geldig van 15 juli t/m 31 juli.

Bespaar Vandaag op je Aankoop!

10%
OFF

Gebruik onderstaande code bij het afrekenen om 10% korting te ontvangen op de gehele bestelling. 

Helaas u dient 18 jaar of ouder te zijn om deze website te mogen bezoeken.

Om deze website te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.

Bent u 18 Jaar of ouder ?